A dicsőség zászlaja

Hosszabb szünet utánn újra postol a filmshit.Ezúttal egy tipikus amerika istenítõ hazafi filmet mutatunk be.A Ryan kozlegény még még elment (de csa Tom Hansk alakítása végett)de ez már nekem elég sok.Tudom hogy 2 világháború kemény,rossz és szomorú volt,de ez nem azt jelenti hogy minden amcsi háborús filmben kell isteníteni az amcsikat.Európában ís brutális háborúk voltak,de a Cseh,Magyar,Szlovák és merem mondani a Náci katonákat nem mutassák be ilyen jó szemben.A Nácik is csak azért harcoltak mert azt parancsolták nekik ott fent.Ez nem azt jelenti hogy rossz katonák csak azért mert a hazájukért harcoltak!

(Flags of Our Fathers)

Szinkronizált amerikai háborús dráma, 132 perc, 2006

A második világháború egyik legismertebb képét Ivo Dzsima szigetén készítették 1945 februárjában. Hat tengerészgyalogos közös erővel tűzi ki az amerikai zászlót…

A dicsőség zászlaja   A dicsőség zászlaja
     
A dicsőség zászlaja   A dicsőség zászlaja
     
…az elfoglalt szigeten. Közülük hárman később elestek, három társuk végül hazajutott, de nem szívesen váltak a háború utáni propaganda eszközévé. Bradley őrmester sosem beszélt a hőstettéről, csendesen élt, és idős korában halt meg. A fia, John csak a temetése után tudja meg, hogy milyen esemény részese volt az apja. Nyomozni kezd, hogy megtudja, mi történt azon a napon Ivo Jimán.
Rendező:
Clint Eastwood
Szereplők:
Ryan Phillippe (John “Doc” Bradley), Adam Beach (Ira Hayes), Jesse Bradford (Rene Gagnon), John Benjamin Hickey (Keyes Beech), Robert Patrick (Chandler), Thomas McCarthy (James Bradley), Jamie Bell (Ralph Ignatowski)

Cd 1 online film itt http://www.movshare.net/video/xt5a6anlnuqef

Cd 2 online film itt http://www.movshare.net/video/k3n9e0ijonah6

ADDLE-TEAM szólj hozzá
Címkék: filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmshit.blog.hu/api/trackback/id/tr681623377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása